sobota 29. března 2008

Toxický mstitel - 40%

Každý někdy udělá vyjímku a u mě tomu není jinak. Konstatování, že něco napíšu jen k novým filmům, nebylo tak úplně pravdivé. A jak to všechno začalo?
Byl jsem požádán abych shlédnul (což se povedlo) a následně napsal trošku toho smysluplného textu na téma Toxický mstitel. Jedná se o místy až slasher-grindhouse béčko (nebo céčko?), které vzniklo v polovině osmdesátých let. Bylo mi též řečeno, že tento snímek patří k tomu nejhoršímu, co kdy spatřilo světlo světa.

Takže na rovinu. Toxický mstitel je sice naprosto zvrácený nesmysl, ale na mnoha místech dokáže pobavit. Ať už se jedná originální řešení smrtí nebo pouhý fakt, že film sloužil jako velká inspirace loňskému dvojkombu Grindhouse, a to především Tarantinově části Auto zabiják.
Děj (?) je naprosto primitivní . Melvin je klasickým loserem, ze kterého si utahuje každý, kdo ho potká. Jakmile se ale stane obětí nehody a spadne do sudu s toxickým odpadem, změní se v zabijáka prahnoucího po pomstě. Pak už ho jen sledujeme při vyvražďování poloviny města.

Pokud u některého filmu platí věta: "O tom se nedá mluvit, to se musí vidět", je to právě Toxický mstitel. Jednoduše řečeno: je to strašná kravina, která ale, svou hloupostí a nezručným zpracování dokáže vyvodit úsměv na tváři. Pro někoho to může být očistný zážitek, ale v mém případě tomu tak nebylo. Z "fleku" bych dokázal vyjmenovat 5 daleko horších a nesnesitelnějších filmů, jež vznikly v loňském roce.

Pro lepší představu je zde k mání trailer.

Žádné komentáře: