úterý 4. března 2008

Run, Fatboy, Run - 50%

Dalším hercem, který se rozhodl přesunout za kameru, je David Schwimmer známý především jako Ross z Přátel. Na svůj debut si přizval poměrně známá herecká jména, a to Thandie Newton (Mission Impossible 2) se Simonem Peggem (Hot Fuzz). Trailery naznačovaly spíše podprůměrnou záležitost, leč skutečnost je trošku jiná.

Výtah z příběhu je stručný a mnohokrát obehraný. Dennis je jeden nejnezodpovědnějších a nejzapomětlivějších lidí pod Sluncem. Vše vyvrcholí v den jeho svatby, ze které jednoduše uteče a svou budoucí choť nechá i s čekajícím dítětem napospas osudu. Když se po pěti letech dozví, že si "jeho" Libby našla nového přítele - Whita, rozhodne se že udělá vše pro to (rozuměj zúčastní se s Whitem maratonu) aby ji i se svým synem získal zpět.

Run, Fatboy, Run je označována jako komedie, což není tak úplně pravda. Obsahuje sice několik opravdu vypečených gagů a originálních situací, ale většina suchého anglického humoru mě moc neoslovila a tak je u mnoha scén promarněný potenciál setsakramensky znát. Co by jste ovšem od člověka jakým Schwimmer je, vůbec nečekali, je fakt, že vás dokáže dojmout. Ty 2 okamžiky se totiž zaryjí do paměti snad nejvíce z celého filmu a mohutně přehlušují nějaké terenérovo plácání po zadku.

Run, Fatboy, Run si můžete klidně odpustit. Jako komedie totiž funguje minimálně, poselství ovšem předá mírou maximální, a fakt, že konec uhodne každý, kdo viděl alespoň tři filmy za život, kvalitu také sráží dolů. Pravdou ovšem je, že těch 90 minut uběhne celkem svižně a film nijak neurazí. Já osobně si ale raději znovu pustím Hot Fuzz a u herců - režisérů dám přednost Benu Affleckovi.

Žádné komentáře: