neděle 16. března 2008

Co se nevešlo #5

Jumper - 40%:

Proboha proč?
Obecné nadšení z Douga Limana jsem nikdy nesdílel a u Jumpera se mi to jen a jen potvrdilo. Pitomé obsazení + logika v nedohlednu = pěkně nudná srajda. Samuel L. Jackson se snaží být se svým šedým hárem übercool a Hayden Christensen střídá útrpný a badmotherfucker výraz. To vše za přítomnosti absolutně unylé režie. Solidní je sice zpracování a pár holek na okrasu, jinak ale stojí Jumper za starou belu. Raději si skočte do kina na něco jiného.

Let's Dance 2 - 50%:

Tancuj, tancuj vykrůcaj podruhé aneb úspěšný taneční film Let's Dance se dočkal svého pokračování. Příběh chybí, o herectví se mluvit nedá, na druhou stranu jsou ale charaktery poměrně sympatické, taneční čísla výborná (scéna v dešti patří k tomu nejlepšímu v tanečních filmech) a soundtrack boží (ostatně, právě mi tu hraje). Jednoduše, pro milovníky hip hopu a tance povinnost, pro ostatní odpočinková zábava.

Lovec draků - 70%:

Z názvu se sice můžete domnívat, že se jedná o pokračování Eragona, opak je zde ale pravdou. Lovec draků je citlivé vztahové drama o dvou afghánských kamarádech, které rozdělil jeden malý podraz a válka na celý život. První třetina obracející se do minulosti je naprosto bezchybná a řadí se k tomu nejlepšímu co bylo letos doposud k vidění. Další vývoj děje už se sice od původní linie poněkud odchyluje a především díky několika zdlouhavým momentům, či scénáristickým chybám mírně kazí dojem navozený úvodem. I tak si ale myslím, že nový Bond je ve správných rukou (a to nejen díky vynikajícím soubojům papírových draků).

Žádné komentáře: