neděle 9. března 2008

Co se nevešlo #4 + trailerové okénko

Hvězdný prach - 70%:

Fantasy moc v oblibě nemám, v tomto případě ale smekám klobouk. Adaptace stejnojmené knihy Neila Gaimana se totiž jednoznačně povedla. Rozpočet sice nestačí (trpí jak triky tak výprava) a scénář je místy velmi nevyvážený (rozpačitý úvod vs. spousta vtipných momentů), režisér Matthew Vaughn vás ale do kouzelného světa naprosto vtáhne a brilantní hudba skvěle pohltí.

P.S. Těším se na druhé shlédnutí.

Kouzelná romance - 60%:
Dlouho jsem osciloval mezi 50 a 60% procenty, nakonec jdu nahoru z jediného důvodu: Kouzelná romance je místy opravdu kouzelná. Úvod a finále jsou sice místy až k nevydržení, vše ovšem zachraňuje obrovská chemie a jiskra mezi hlavními představiteli (valčíkové číslo patří na vrchol romantických filmů), na žánr velmi obstojné triky a solidní písničky. Čekal jsem sice v jistých směrech mnohem víc (93% pozitivních amerických recenzí!!), tudíž nezapřu jisté zklamání, pokud by ale Kevin Lima přetočil již zmíněné finále a film prostříhal o 20 minut, myslím, že bych dostal přesně tu látku jakou jsem si představoval.





Speed Racer - hned 2 trailery

Dnes nad ránem se objevily hned 2 trailery na nový počin tvůrců Matrixu (sourozenci Wachowští), zvaný Speed Racer. Všichni se tak trošku bojíme aby z toho (jak již ukázky naznačují) nevylezla totální zvrácenost. Ostatně toto duo na hranici mezi genialitou a šíleností balancuje už hodně dlouho. Trailery mají ovšem stoupající tendenci, jak se můžete přesvědčit v první a ještě o chlup lepší druhé (ta hudba!!) ukázce.

Žádné komentáře: