úterý 3. června 2008

Mejdan v Las Vegas - 50%

Upřímně řečeno, bál jsem se. Jak jinak jsem se asi mohl cítit, když mi Ashton Kutcher zkazil jinak bezchybný Osudový Dotek a Cameron Diaz způsobila zažívací potíže v Prostě sexy. A pokud jí k tomu ještě přibyla spousta vrásek navíc (čas jednoduše nejde zastavit), bylo už v traileru jasné, že se nebude moc na co koukat.

To je sice pravda, Cameron už není to, co bývala a v mnoha scénách připomíná spíše než normální lidskou bytost nějakou vyžilou zombie. Za ta léta ani nezmoudřela a ani žádný herecký talent nepobrala. Její mužský protihráč se ovšem oproti očekávání vyšponoval k velmi obstojnému (a především snesitelnému) výkonu. Je sice pravda, že existuje pár míst, kdy přehrává svou klasickou polohu ala jsem buzna, nevím co se děje a tak koulím očima, naštěstí je ale těchto momentů ve filmu minimum.

Na tom, že Mejdan v Las Vegas je alespoň naprosto průměrnou záležitostí, má největší zásluhu bezesporu režisér. Ten se nebojí herce směrovat správným směrem a scény velmi často dokáže skvěle vypointovat. Někdy si sice pomáhá přítomností alkoholu a jemu podobných věcí, ale i takový doping můžu u Mejdanu považovat za povolený. Bez něj by byl totiž poloviční.

Mejdan v Las Vegas je typickou romantickou komedií, u které odhadnete konec dlooouho dopředu. Naštěstí je ale mnohdy pěkně zábavný a i když se Cameron Diaz snaží kilem make-upu zachránit co se dá, herečky ve vedlejších rolích vše bezpečně vynahradí. Pro ty, kteří mají naposlouchány nedávné nebo aktuální hudební hity je Mejdan rozhodně potrava hodná doporučení. Pěknými hudebními peckami se to tam jen hemží.

Žádné komentáře: