pátek 30. května 2008

Preview letních hitů v amerických kinech - červen

Protože v době letních měsíců přicházejí do kin hlavní sezónní hity, což má za následek největší výdělky a návštěvnost, rozhodl jsem se ke každému zajímavějšímu titulu zesumarizovat jeho očekávání, trailer popř. další zajímavosti. A proč vlastně americká kina?
1) kvůli rovnoměrné koncentraci
2) červen je nabitější
3) kdybych vzal v úvahu česká, nejednalo by se v době psaní jednotlivých článků u některých filmů o preview

A už můžeme začít:

1. týden:


Zohan
Adam Sandler v další ze svých ujetých rolí. Tentokrát jako izraelský agent, který se rozhodne změnit povolání a stane se holičem. Trailer vypadá velice obstojně a pokud Dennis Dugan nic nepokazí, bude se snad Zohan řadit k těm lepším Sandlerovkám.
Kung Fu Panda
Další animák ze studia Dreamworks tentokrát namluvený Jackem Blackem či Angelinou Jolie. Trailery průměrné, první ohlasy z Cannes také o žádné revoluci nehovoří, nějaký útok na pozici Pixaru se tak asi konat nebude. Protože jsou ale animáky vždy oblíbeným zbožím, dá se očekávat, že to bude právě Kung-Fu Panda, kdo v prvním týdnu vytáhne z diváků nejvíce.


2. týden:

Neuvěřitelný Hulk
Nemůžu si pomoct, ale zbrusunový restart Hulka zavání pořádným průserem. Internetová kampaň zdaleka nedosahuje Iron Manovy (veliký úspěch) či Batmanovy (obrovská očekávání) velikosti a podle již uniklého scénáře nás čekají pouhé 3 akční scény (čisté akce něco kolem 20 minut). Všechno navíc natočené ve vyblitých barvách, s charakterními herci (proč?) a nevábnými trailery. Nevím, nevím.
Stalo se
Tentokrát M. Night Shyamalan snažící se vrátit ke kvalitním thrillerům jako Šestý smysl či Vyvolený. Ukázky naznačují solidní hororovou atmosféru, Mark Wahlberg však podle mě není až takovou hvězdou aby vytáhl z diváků nějakou tučnou sumu v tak nabitém měsíci. Ale uvidíme.


3. týden:


Dostaňe agenta Smarta
Steve Carell opět v roli původně určené pro Jima Carreyho, tentokrát v parodii na všemožné akční filmy. A protože trailerová úroveň má stoupající tendenci (zatím poslední ukázka) může být z agenta Smarta ještě solidní řachanda.
Učitel lásky
Utíkejte!! Austin Powers strikes back. Nebo spíš Mike Myers? To je vlastně jedno. Tento zoufale nevtipný herec se totiž snaží dostat do podvědomí diváka svou další supertrapnou postavou. Spolu s ním Jessica Alba a Justin Timberlake. Jak by řekl Rudolf Hrušínský: "To bude zas v álejích nablito". A taky že jo. Trailer může způsobit nemalé zdravotní potíže.


4. týden:


VALL-I
A konečně Pixar. Po loňské pařížské kryse přijde poslední červnový týden zřejmě znovu velmi úspěšný animák. Tentokrát s němým robotem a údajně s minimem dialogů. Trailery mě (narozdíl od ostatních) nechali naprosto chladným a s klidným srdcem můžu říct, že mě tenhle kus plechu momentálně vůbec nezjímá. Jestli se vám líbí tak budiž, pokud se ale aspoň jednou během filmu nesloží na tahač nebo stíhačku, do kina asi nepůjdu
Wanted
Jsou to už skoro 4 měsíce, co jsem se zde rozplýval nad každou ukázkou. Za tu dlouhou dobu však vyplynulo na povrch několik nemilých informací. Tou nejdůležitější je údajné přetáčení několika scén (to nikdy neznačí nic dobrého) a také přesunutí data premiéry. Wanted tak v konkureci s Pixarem může udělat dolarům pápá. Animák jej určitě rozcupuje a celému týmu zbydou oči pro pláč. Nepomůžou jim ani řeči ze studia, které si natočený materiál velmi pochvaluje (zřejmé zastínění průšvihu) a už má v plánu druhý díl. Ale stejně to bude cool:). Trailer ještě jednou zde.

Žádné komentáře: