pondělí 19. května 2008

Na vlastní nebezpečí - 40%


Chtělas adrenalin? Tak tady ho máš.


Tak už i Filip Renč definitivně ztratil soudnost. Rozhodl se totiž natočit Rafťáky v akčně-dramatickém stylu a dopadlo to přesně tak, jak muselo - hrozně. Příběh o partě chlápků (a jedné neskutečně otravné slovence), kteří jedou zjistit pravdu o zmizení otce Jirky Langmajera, to celé prošpikované nejhoršímy dialogy v historii a natočené 'ala' Michael Bay se spoustou kamerových obletů. Nezní vám to šíleně?

Na vlastní nebezpečí si ale jistou hodnotu nese i v samotném názvu. Těm, kdo jej hodlají brát naprosto vážně může opravdu způsobit nějakou zdravotní újmu. Pokud ale zapojíte trošku (nebo spíš více) nadhledu nebo si koupíte hromadu chlastu a na DVDčko se s kamarády složíte budete se u nového Renče řezat od začátku do konce.

A že je čemu se smát. Jako příklad vezmu rádoby dramatickou scénu v peřejích. Během nějakých pěti sekund se na vás vynoří hlášky jako: Kurvaaaa!, Ty krávo pádluj nebo se uděláme! nebo Kurvaprdel!. To vše neskutečných způsobem nasříhané (záběry klidné a rozbouřené vody jsou nasekány na střídačku) a za burácení velkolepé hudby.

Ta je sice výborná na samotný poslech, nicméně v kontrastu s děním na obrazovce působí výsledný celek naprosto směšně a zmíněná hudba zbytečně přeexponovaně. Renč také ukazuje, že má z americké produkce hodně nakoukáno a neodpouští si dlouhé minuty zpomalovaček a kamerových obletů. V českých luzích a hájích zatím nevídané, zde je moc dobře vidět proč.

Na vlastní nebezpečí je sice neskutečná sračka, zato ale pekelně zábavná. Vemte si Langmajera s nasraným výrazem, připočtěte kvantum brzy kultovnách hlášek, žádný děj, dvě soulože a troje ňadra (aspoň k něčemu ta slovenka byla). Vyjde vám z toho 90ti minutová zábava ideální např. na domácí večírek. Radím vám, dejte těch 40 korun dohromady, vyplatí se to. Fakt. V těch 40 procentech je i pár bodíků za snahu. Ta se přece cení, ne?

P.S. Stokrát zábavnější než např. loňský Medvídek.

Žádné komentáře: