pátek 13. června 2008

Určitě, možná - 70%

Will Haynes má celý život štěstí v neštěstí. Když si chce vzít dívku, vždy se něco nemilého přihodí a jeho plánované svatbě je konec. A když už se mu oženit podaří a je chvíli šťastný se svou dcerou, jeho vztah opět skončí. Podobných situací se mu v životě přihodí hned několik a on tak stále hledá své štěstí...

Nudná premisa, řeknete si. Hlavní hrdina má pořád smůlu a ne a ne se správně zamilovat. Zmýlená ovšem neplatí. Určitě, možná se sice může jevit naprosto obyčejně a sterilně, ovšem díky skvěle vybalancovanému scénáři funguje jako romantická komedie na výbornou. A není to jen dobře napsanou látkou, hlavním aspektem, který Určitě, možná táhne nahoru jsou totiž herci.
Ryan Reynolds se po nevýrazném výkonu v Sejmi eso vyšponoval k absolutním hereckým výšínám a zvládá všechny emocionální polohy na jedničku. Pochvalu si zaslouží i casting hereček do vedlejších rolí. Rachel Weisz je už nějaký ten pátek považována za sexsymbol Hollywoodu a Elizabeth Banks také není k zahození, ale Isla Fischer...to je teprv kus:).Elisha má prostě konkurenci a ne malou. Isla by ji totiž v mžiku přehrála jen svým "cute" pohledem a ... ehm, už s tím končím:).

Nebudu to protahovat, Určitě, možná by sice potřebovalo asi o 10 minut zkrátit, aby z něj byl romantický hit letošního roku i tak ale funguje na výbornou. Skvělí herci, pár originálních vtípků a obrovská chemie mezi postavami dělají z tohoto snímku, určeného jen pro DVD, skvělou letní romantiku, na prázdniny jako ušitou. Ostatně za měsíc se můžete v půjčovnách přesvědčit sami. VELMI silných sedmdesát.

Žádné komentáře: