neděle 17. února 2008

Co se událo

A že toho nebylo málo. Člověk je týden pryč a když se vrátí, nestačí se divit.
Takže:

1) Scénáristé dostali konečně peníze (a snad i rozum) a jejich stávka skončila. Znamená to tedy, že Oscaři proběhnou v podobě velkolepého ceremoniálu, natáčení nových filmů bude zpožděné jen minimálně a všech možných seriálů se dočkáme nejpozději v září. Snad si ze scénáristů nevezmou příklad herci, jimž končí smlouva s producenty v červenci, takže nezbývá než jen doufat, že nikdo neusne na vavřínech a vše bude v rychlosti vyjednáno.

2) Byly oznámeny nominace na Českého Lva. Nejvíce jich posbíraly Tajnosti Alice Nellis (rovných 10) následovány Vratnými lahvemi (9). Po pěti Lvích nadějích mají filmy Václav a ....a bude hůř. Co ovšem zarazí je kategorie nejlepší herečka v hlavní roli, kde se o Lva uchází ... tramtadadá.... Marion Cotillard za Edith Piaf. Ten film je asi stejně český jako Casino Royale. Natáčel se sice u nás, ale aby se v něm mluvilo našim rodným jazykem se říct zrovna nedá. Zklame také absecne Wiche v hudbě, protože právě on byl tím nejlepším co Gympl nabídl. Potěšila pouze jediná nominace pro Medvídka a s tím i fakt že porota už snad nebude dávat Lvy za zásluhy.

3) Vyšel první teaser na nového Indiana Jonese. Nutno podoknout, že oplývá ohromným stylem a ukazuje, že Harrison Ford žije, Shia LaBeouf má sice vousy, ale stále hláškuje a Steven Spielberg za kamerou ví co dělá. Navíc po mimozemšťanech v ukázce není ani památky, takže nezbývá, než se těšit.
Podívat se můžete tady

4) Na internetu se objevila první promo fotka ze spin-offu Wolverinea. Adamantinové drápy sice vypadají trošku uměle, ovšem obrázek má jediný cíl - vypadat pořádně cool. A to se mu rozhodně daří.
Link zde

Žádné komentáře: