pondělí 28. ledna 2008

Uplynulý týden ve filmu aneb
Jednou větou o tom, co se do blogu nevešlo
#1

V této rubrice jak již nadpis naznačuje, naleznete hodnocení filmů včetně komentářů, které se z důvodů vytíženosti či zbytečnosti do recenzí nedostaly. Rubrika bude vycházet nepravidelně na konci, resp. na začátku dalšího týdne. Dnes jsou tu 4 páni na holení:

Juno - 80%:
V Americe velebený snímek, u nás ovšem své místo v distribuci nemá. Vypráví o mladé dívce, která nechtěně otěhotní a hledá cestu jak se o dítě postarat. První polovina z velké části nudí, ovšem úsměv na rtech vykouzlí jemný úsměv překvapivě často. Posledních 40 minut je ovšem vrchol vztahových filmů, na který budete ještě dlouho s radostí vzpomínat

Pan Včelka - 60%:
Snímek amerického komika Jerryho Seinfelda je čistě půměrnou záležitostí, která nabídne pár dobrých gagů. Slibný úvod ubíjí tupý scénář a hromada poselství pro děti.

Zlatý kompas - 60%:
Šedesátka jen tak tak. Trailery lákaly na opulentní fantasy, realita je ovšem jiná. Stopáž by potřebovala přidat alespoň 30 minut, ve své podobě je ovšem i tak ubíjející. Zbyde nám pouze koukat se na nesmírně sexy Nicole Kidman a medvěda s hlasem Iana McKellena, který je strašně, ale strašně cool.

Across the Universe - 60%:
Muzikál, jehož hlavní doménou jsou skvělé písničky od Beatles, obsazení hlavních rolí a barevná over-the-hedge zábava. Záporem je jednoznačně přestřelená stopáž, ve které v mnoha místech snímek ztrácí tempo, div se málem nezastaví na místě.

Žádné komentáře: