středa 19. listopadu 2008

Víkendový trailerový náser

Pozdě, ale přece. Tohle sem totiž musím vylepit za každou cenu, uplynulý víkend totiž patřil, co se trailerové úrody týče, k těm nejštědřejším v roce. Poděkovat za to můžeme Bondovi, ze kterého si sice kromě mizerné akce nic nepamatuju, alespoň v tomto ohledu byl ale užitečným. Až tak, že ani nevím, kde začít.

Jako nejslabší se jeví ukázka na nového Pottera. Té sice nechybí již tradiční temnota první dvě třetiny však působí mírně nasíracím dojmem. Nechtějí se totiž za žádnou cenu rozjet, až vše nakonec utne ultratrapný rozhovor mezi Hermionou a Harrym. Na konci však čeká regulérní inferno, jehož vrcholem budiž likvidace londýnského mostu. A gradující hudba je BOŽÍ!! Koukejte tady.

Další na řadě jsou Watchmeni. Na ty jsem sice trailer od traileru více zvědavý, ovšem s vědomím, že se může pokazit úplně všechno, zůstávám hodně, hodně při zemi. Což se nedá říci o ukázce samotné. Snyder omezil zpomalovačky (i když je jich pořád jako šafránů), konečně přidal dialogy (hlas Rorschasche ruluje) a úplně vyměnil hudební podkres. Smashing Pumpkins dostali košem, na jejich místo se dostala úvodní velmi chytlavá instrumentálka a britští Muse. Přiznám se, že zpočátku mi do závěrečné montáže moc neseděli, s opakovanými zhlédnutími se však pocit vytrácí a zůstává jen výborná trailerová práce. Jen aby to vydrželo i do filmu. Watchmeni zde.

Finišujeme Star Trekem. J. J. Abrams, tvůrce, který špatné filmy netočí (stojí např. za Lost nebo třetí Mission Impossible), mě v sobotu, kdy se pirátsky natočená ukázka podívala na internet, naprosto vyrazil dech. Nářez od začátku (výskok Kirka juniora z auta) do konce (destrukce lodi... WOW!!). Zkrátka nemám slov, snad se jen sluší dodat, že tohle má šanci s přehledem vymazat nové Star Wars s povrchu vesmírného a uvrhnout je v zapomnění. Vypadá to zkrátka božsky, není se tedy co divit, že mi tady trailer rotuje od rána do večera. Takže si ho du pustit, vy můžete tady.

Žádné komentáře: