pondělí 21. dubna 2008

Co se nevešlo #8

Reportér v ringu - 40%:

Nuda k posrání. Naprosto rutinní scénář a unylou režii drží jakž takž Josh Hartnett v hlavní roli a solidně natočené boxerské scény. Samuel L. Jackson tentokrát v roli zapomenutého boxera pro změnu zase nudí a jeho vykleštěný hlas mi zní v hlavě doteď. Promarněná příležitost, a to mám sportovní filmy docela rád.


27 šatů - 50%:

Vykrádačka všemožných romantických komedií od Lásky nebeské po Nesvatbovi. Poměrně dlouhá stopáž ale vcelku příjemně ubíhá, i přesto ale 27 šatů nemá čím moc zaujmout. Zmíním snad jen Malin Akerman, které to NESKUTEČNĚ seklo. Humoru ale jinak velmi poskrovnu, zasmál jsem se všehovšudy dvakrát. Stručně a jednoduše - další průměrný a poměrně zbytečný film.


Skafandr a motýl - 60%:

A ještě o deset procent nahoru. Tentokrát tu máme skutečný příběh šéfredaktora časopisu Elle, který po mozkové mrtvici ochrne téměř po celém těle, a jediným jeho pohyblivým ústrojím zůstane pravé oko. Z hlediska kamery nápadité a přelomové, nikoli však bezchybé (někdy až do očí bijící). Kromě toho slušní herci, ovšem naprosto pekelně pomalé tempo. Spoustu vyhraných cen za režii upřímně nechápu.

Žádné komentáře: