čtvrtek 11. září 2008

Dostaňte agenta Smarta - 60%

Agent Smart si sice svou premiéru odbyl teprve na začátku července, nicméně v návalu známějších sequelů a hitů se na něj trošku pozapomnělo. Což je poměrně škoda. Příčinou byla nejspíše nevábná trailerová kampaň, která se sice ukázku od ukázky zlepšovala, nicméně výsledek byl nakonec pro agenta nevábný a lidé si místo něj našli cestu např. na Hancocka.

Dostaňte agenta Smarta vychází z populárního amerického seriálu Get Smart, jehož hlavním hrdinou je neschopný agent, pracující pro jistou tajnou organizaci potírající zločin. Jednoho dne jí pohrozí ruští teroristé s odpálením smrtelných raket a protože totožnost ostatních agentů je dávno známá, vydává se do boje právě Smart. A protože protivníky přemůže většinou způsobem, který vůbec neplánoval, na pomoc je mu vyslána agentka 99.

Tolik zhruba k ději, který je, co si budeme nalhávat, poměrně předvídatelný. Smart však profituje především z povedených gagů, ze kterých je zhruba 5 naprosto ultimátních. Počet těch zdařilejších je sice poměrně velký, nicméně najdou se i pasáže, kdy budete jen trapně koukat. Tato prkenná snaha filmu být za každou cenu vtipný tak sráží Smarta o několik procent dolů.

Co jej však opět dostává do solidního a prudce snesitelného nadprůměru jsou herci. Anne Hathaway sice nikdy hrát neuměla, ovšem fakt, že jí to pekelně sluší vynahradí naprosto vše. Steve Carrell si u mě po zpackaném Božském Evanovi spravil reputaci a The Rock ve své roli totálně válí.

Co mě však ze všech aspektů překvapilo snad nejvíce, byli akční scény. Peter Segal po Trestné lavici evidentně dokazuje, že éra druhého Zamilovaného profesora je definitivně pryč a servíruje takovou akci, za kterou by se nemusel stydět ani kdejaký akční blockbuster.

Takže jak vidíte, agent Smart rozhodně stojí za shlédnutí. Je vtipný, solidně natočený a herci také nijak výrazně nezklamou. Zkrátka taková příjemná letní oddechovka na volný večer, která sice z hlavy vyšumí poměrně rychle, ovšem té stovky minut s ní strávené určitě litovat nebudete. Neprávem zapomenuté překvapení, samozřejmě příjemné.

Žádné komentáře: